Over Ons

U overweegt een huis of appartement te kopen aan de Costa del Sol?

De vraag is dan natuurlijk waar te beginnen?

Postema & Ladage

Postema & Ladage

Grote kans dat u op internet op zoek gaat naar woningaanbod aan de Costa del Sol en dan wordt het lastig. Om te beginnen zijn er heel veel aanbieders en is er in allerlei plaatsen veel te koop in diverse categorieën en prijzen.

Fijn om zo veel keuze te hebben, maar bedenk wel dat dit ook lastig is. Is het een goed object, ligt het op een goede plek, is de vraagprijs wel juist en zitten er geen ( juridische) addertjes onder het gras?
Op zo’n moment is er behoefte aan een betrouwbare makelaar met veel kennis van de hele markt, die u er vanaf het allereerste moment bij kunt betrekken.

Dan kunt u samen aan het begin van de zoektocht ( nog vóór de bezoeken aan Spanje) al bepalen waar de woning aan moet voldoen en vooral ook wat u niet wil!
Op deze manier worden teleurstellende en nutteloze bezoeken aan woningen die helemaal niet aan de vraag voldoen voorkomen.

Op zo’n moment is er behoefte aan een betrouwbare makelaar met veel kennis van de hele markt, die u er vanaf het allereerste moment bij kunt betrekken.

Realiseert u zich bovendien dat een hoge korting of een aantrekkelijke lage prijs lang niet altijd betekent dat u een goed object koopt! Een goede aankoop is een huis waarvan u ook in de toekomst zult blijven genieten en dat indien gewenst ook weer goed verkoopbaar is.

En misschien denkt u zonder de hulp van een aankopende makelaar zelf ter plaatse een betere prijs te kunnen onderhandelen. Dat kon wel eens niet waar zijn, want dat vraagt veel kennis van de huidige situatie op de huizenmarkt. U loopt dan tegen vragen aan als: hoe is de bouwkwaliteit?; hoe lang staat het object al te koop?; is de vraagprijs redelijk in deze tijd?; is de locatie gewild en welke faciliteiten zijn er in de directe omgeving? Bovendien komt het voor dat dezelfde woning bij meerdere makelaars met een verschillende prijs wordt aangeboden.

Welke makelaar moet ik dan kiezen?

Dat is uiteraard een heel persoonlijke keuze die niet alleen op basis van geschikt aanbod en kennis van de markt gemaakt zal worden. Het kopen van een huis of appartement heeft natuurlijk zakelijke aspecten, maar onze ervaring leert dat er vaak ook veel emotie bij komt kijken. De door u gekozen makelaar moet dan ook persoonlijk bij u passen en u op basis van wederzijds vertrouwen en goede communicatie zo gericht mogelijk naar de door u gewenste woning begeleiden.

Wat kan Postema & Ladage U bieden?

Bijna het volledige aanbod woningen aan de Costa del Sol: Wij contracteren bijna alle nieuwbouw rechtstreeks met de projectontwikkelaars en met 700! collega's zijn wij aangesloten bij een makelaarsvereniging die vrijwel het gehele aanbod van bestaande bouw van de Costa del Sol samenbrengt in één zoekmachine die op onze website doorgeschakeld is. Het is dus vrijwel uitgesloten dat wij niet zouden kunnen aanbieden wat u zoekt! En u hoeft dus niet bij meerdere makelaars aan te kloppen

Jarenlange ervaring aan de Costa del Sol: Wij zijn hier al meer dan 10 jaar actief en hebben met honderden klanten zaken gedaan in vrijwel alle bekende plaatsen aan de Costa del Sol.

Een achtergrond als notarieel jurist: Betrouwbaarheid, zorgvuldigheid en goede lange termijn relaties staan hiermee bij ons voorop. Geen snelle deals, maar passende antwoorden op basis van een nauwkeurige analyse van de vraag van de klant. En uiteraard controleren wij de benodigde documenten zodat u geen enkel risico loopt.

Een uitstekende kennis van de gehele Costa del Sol: We hebben inmiddels een goed beeld van de gehele regio. We kennen de diverse plaatsen en hun directe omgeving en we kennen vooral ook de onderlinge verschillen in faciliteiten en prijzen en vooral ook sfeer.

Een voorselectie van betrouwbare collega makelaars en projectontwikkelaars aan de Costa del Sol: We kennen veel van onze collega's ter plaatse goed waardoor de communicatie, het maken van bezichtigingsafspraken en het onderhandelen makkelijker is. Zodat u straks onbezorgd van uw aankoop kan genieten.

In overleg met U een passende selectie op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid: Hierbij nemen we uw eisen, wensen en budget mee in de zoektocht naar geschikte objecten en koppelen die aan onze kennis van de situatie ter plaatse. Want plaatjes en tekst zien er vaak mooier uit dan de werkelijkheid. Zo vermijden we zo veel mogelijk onnodige bezichtigingen en teleurstellingen. Wij selecteren voor u en met u de objecten die de moeite waard zijn om in Spanje te gaan bekijken. Die selectie kan dus al in een persoonlijk contact bij ons op kantoor of bij u thuis beginnen.

Bezichtigingsafspraken met onze collega's aan de Costa del Sol: Wij maken de afspraken en begeleiden u bij de bezichtigingen en laten u niet alleen de huizen of appartementen zien, maar ook de faciliteiten van de omgeving en we proberen u ook de sfeer te laten proeven.

Advies over een eventuele aankoop uit de selectie: Als u inderdaad een geschikte woning vindt weten wij vaak wel in hoeverre de vraagprijs onderhandelbaar is of zou moeten zijn. We adviseren u over een goede aankoopprijs en doen voor u de onderhandelingen als u dat wilt.

Begeleiding in het gehele aankoop-en vervolgtraject: We begeleiden het hele aankooptraject tot en met de overdracht bij de notaris. Ook hierna kunnen we u ook op basis van eigen ervaringen helpen bij de keuze van woninginrichters en indien van toepassing aannemers voor een verbouwing.