Referenties

Een paar weken voor de Kerst van 2021 hebben wij Yvonne benaderd met de vraag of het mogelijk was om voor ons een appartement te zoeken aan de kust in het zuiden. Wel met de toevoeging, dat wij 03 Januari 2022 in het zuiden waren en graag wilden bezichtigen. Dit was geen probleem......

Onze mail werd direct beantwoord en de dag erop hadden wij ons “ verlanglijstje” opgegeven. Weer heel snel erop een mail retour ontvangen met uiteraard nog meer vragen, waar wij niet aan hadden gedacht.

Binnen 2 dagen hadden we een selectie van 8 appartementen op de mail. De dagen erna hebben we mailcontact gehad en nog een appartement of 5 toegevoegd aan onze selectie.

03 Januari 2022 werden we door Yvonne opgehaald en hebben we die 1e middag de eerste 4 appartementen bezichtigd. Het eerste appartement vonden we gelijk fantastisch en we vroegen of dit een opbouw was in kwaliteit, afwerking en uitzicht. Haar antwoord was direct en stellig; “ Nee, dit is direct het mooiste wat jullie gaan zien in jullie selectie”.

Na nog 2 dagen bezichtigen, bleek haar vooruitziende blijk waarheid. Bij de een een zwembad voor de deur, bij de ander rijgeluid van de weg, bij de derde een bouwput naast de deur voor de komende 2 jaar.

Kortom wij zijn geslaagd en uitermate tevreden over de begeleiding van de bezichtigingen en niet te vergeten de begeleiding erna. Advocaat, Notaris, aanvragen N.I.E. Nummers etc.. Dit loopt nu allemaal en wij hopen begin Maart 2022 ons appartement te betrekken.

— Aimée en Jeroen, Oudenbosch

Geslaagd!! Samen met Yvonne vonden wij een huis onder de Spaanse zon. Voor onze komst hadden Yvonne en haar man al veel voorwerk gedaan om projecten uit te zoeken die aan onze wensen zouden kunnen voldoen. Ongelofelijk! Zijn er vergunningen, wordt er al gebouwd? Hoe is de ligging, de afwerking, noem maar op. Ze heeft kennis van zaken over de lokale markt. Kijkt kritisch mee en let op punten die je zelf over het hoofd kan zien. Geen moeite was haar te veel om ons veel te laten zien. Toch nog even hier extra kijken. Daar nog even langsrijden. Ze ‘leest’ gezichten. Kortom ze is heel toegewijd. Super!

— Petra en Arno

Toen wij vorig jaar besloten om een vakantiewoning in Spanje te kopen, ben ik naar de Second home beurs gegaan ter oriëntatie. Daar wordt je overspoeld door zoveel aanbieders en diverse landen. De een belooft nog meer dan de ander. Maar daartussen vond ik Postema & Ladage. Wat een verademing, een oase van rust tussen al die pushers, met een reële uitleg en kijk op het kopen van een woning in Spanje.

Na overleg is er contact opgenomen met Yvonne en Victor en een afspraak gemaakt. Tijdens dit oriënterend gesprek werden de juiste vragen over en weer gesteld. Yvonne voelde al snel aan wat we wilden en haar zoektocht voor ons begon.

Juni 2016 was onze eerste verkenningsweek in de omgeving Benalmadena, samen met Yvonne. We hadden een mooie lange voorkeurslijst gemaakt. Maar Yvonne had ons bij de eerste dag rondleiden al door en leidde ons naar La Cala de Mijas. Toen we daar een verkenningstoer maakten met haar wist zij precies welk appartement geschikt voor ons zou zijn. Dus de 2e dag werd helemaal omgegooid, en er kwam een nieuwe lijst. Geen moeite was haar te veel. Helaas konden we toen nog geen zaken doen. Maar we wisten nu wat we wilden.

Bij ons 2e bezoek in september heeft Yvonne dan ook heel gericht gezocht in la Cala Hills. En ja, bingo, we vonden ons stekkie! Helaas de eerste mogelijkheid werd na ons bod van de markt gehaald, de eigenaar kreeg spijt. Maar binnen een paar uur had Yvonne eenzelfde appartement in het complex gevonden en een afspraak geregeld. Binnen een halve dag was de zaak geregeld en een voorlopig koopcontract getekend. Chapeau Yvonne voor deze crash actie!

Ook de hulp bij het contact leggen met de Spaans/Nederlandse advocaat was fantastisch. Ook daar werden al onze vragen beantwoord. We hebben in een zeer korte tijd een beslissing kunnen nemen. Dit was niet gelukt zonder de hulp, kennis en juiste begeleiding van Yvonne en Victor.

Dank Yvonne en Victor.

— Marjan en Gery van Dijk

Yvonne en Victor van Postema en Ladage hebben ons goed geholpen bij de zoektocht naar een huis in het binnenland van Andalucia.

We hebben, nadat we hen hebben ontmoet op de second home beurs in Utrecht in maart 2016, samen met Yvonne een lijst samengesteld van huizen welke aan onze criteria leken te voldoen.

Daarna hebben we samen met hen twee dagen een hoop bezichtigingen gedaan en daarbij een hele hoop km’s gemaakt! Het huis wat wij van meet af aan heel graag wilden kopen nadat wij het hadden gezien had een hoop juridische haken en ogen en het heeft daarom uiteindelijk een behoorlijke tijd geduurd voordat we daadwerkelijk de overdracht konden laten plaatsvinden. Gelukkig hadden zij ons ook een Nederlandstalige advocaat aanbevolen waarmee wij goed door een deur konden.

Al die tijd heel goed contact onderhouden met Yvonne, die ons op haar beurt goed op de hoogte hield van de ontwikkelingen rondom het hele proces. Bij vragen reageerde ze altijd binnen no time, erg prettig!

Nu zijn we de blije eigenaren van een huis in de ‘campo’ vlakbij Málaga sinds november vorig jaar waar we nog lange tijd van hopen te genieten!

We zouden Postema en Ladage zeker aanraden bij anderen, zeer betrouwbaar, geen holle praatjes en gewoon hele prettige mensen om zaken mee te doen!

— Sietske en Paul, Montfoort

Yvonne & Victor Postema hebben ons uitstekend geholpen in onze zoektocht naar een appartement aan de Costa del Sol. Dat begon al in Nederland waar Yvonne door goed door te vragen geleidelijk aan een steeds beter beeld kreeg van onze wensen. Ze deed dit vooral door onze reactie te vragen op door haar geselecteerde opties uit het rijke aanbod dat er momenteel is in dit mooie deel van Spanje.

Eenmaal op de plek van bestemming werd alle tijd genomen om de appartementen die op de shortlist waren gekomen samen te bekijken. Dan blijkt dat foto’s en beschrijvingen in de praktijk toch behoorlijk kunnen afwijken van de werkelijkheid. Bovendien bleken Yvonne en Victor goed op de hoogte van de achtergrond van projecten en verkopende partijen.

Dankzij de efficiënte en prettige wijze waarop we langs het door ons geselecteerde aanbod werden geloodst hadden we binnen enkele dagen onze keuze gemaakt. De aankoop is daarna eveneens door Yvonne en Victor begeleid en ook dat proces verliep soepel, mede door de goede samenwerking tussen Postema & Ladage en een lokale advocaat die de afronding van de aankoop voor zijn rekening heeft genomen.

Ook nadat de koop is afgerond blijven Yvonne en Victor betrokken en blijken ze graag bereid om hand- en spandiensten te verlenen. Al met al kunnen wij iedereen die op zoek is naar een woning aan de Costa del Sol aanraden om met Yvonne en Victor in zee te gaan.

— Fam. Van Dijk, Zeist

In het najaar van 2013 “vonden” wij de firma Postema & Ladage op internet. Wij waren destijds op zoek naar iemand die ons verder kon helpen omdat wij een leuk appartement hadden gezien in Spanje.

Na het eerste telefoontje voelde het direct goed! Heldere communicatie, er werd initiatief genomen en afspraken werden keurig nagekomen. Yvonne en Victor hebben het gehele proces van A tot Z begeleid en de koop was dan ook rond in januari 2014. Onze ervaring met en vertrouwen in hen is dan ook zo groot, dat wij hen in maart 2016 de aankoop van een 2e appartement volledig hebben toevertrouwd.

Ook dit keer is alles weer helemaal naar wens verlopen.
Victor en Yvonne zijn niet alleen professioneel, kundig en ervaren, maar het zijn ook nog eens hele fijne mensen met een prettige persoonlijkheid.

— Mandy en Sandor, Huizen

Op zoek naar een woning aan de Costa del Sol maakten we in februari 2014 kennis met Postema & Ladage Makelaars. Dat bleek Nederlandse degelijkheid onder de Spaanse zon.

Na inventarisatie van wensen en financiële mogelijkheden kwam een intensieve uitwisseling van woningen en appartementen op gang, leidend tot een wenslijst van aanraders tot 'wellicht geschikt'.

Met Yvonne Ladage hebben we drie volle en leuke dagen in Spanje bezichtigingen gedaan, waarbij ze ook steeds tijd uittrok om even kennis te maken met strandjes en restaurantjes bij je nieuwe woonplek. Onze keus viel uiteindelijk op het tweede appartement dat we op de eerste kijkdag hadden bezocht en dat naadloos in ons wensenlijstje paste. Met de kennis en contacten van P&L in Spanje verliep de overdracht ook zonder haperingen. We kijken dan ook met zeer veel tevredenheid terug op de hulp en de persoonlijke benadering die we bij onze zoektocht hebben ondervonden.

— Harry en Willy, Enschede

Toen ik concrete plannen had om naar Spanje te verhuizen, heb ik contact gezocht met Yvonne en Victor Postema. Zij hebben mij gevraagd naar mijn wensen en eisen m.b.t. een aan te kopen woning en daarbij ook vele handige tips gegeven voor na mijn aankomst in Spanje. Dat gesprek bleek uitermate nuttig; Yvonne bracht mij naar die locaties die voldeden aan mijn ideeën en daartoe was geen moeite (of afstand) haar teveel. Doordat zij een preselectie had uitgevoerd kon in een relatief korte tijd (1 week!) een flink aantal opties worden bekeken totdat er een keuze kon worden gemaakt die nagenoeg geheel voldeed aan de wensen en eisen die ik eerder had besproken. Daarbij deed Yvonne ook nog suggesties m.b.t. mogelijkheden die wellicht ook voor mij van belang konden zijn. Ik heb haar begeleiding bij het zoeken naar een geschikte woning in een plezierige omgeving als uitermate plezierig en professioneel ervaren en ik ben heel blij dat ik indertijd ervoor gekozen heb om de hulp van Yvonne en Victor in te roepen bij het vinden van een woning. Ik kan dat iedereen aanraden.

— Cees, Laren

Vanaf het voorjaar 2014 doen wij zaken met Postema en Ladage, met recht de Costa de sol specialist!

Na een uitgebreide kennismaking hebben zij een duidelijk inzicht gekregen in ons wensen pakket.

Inmiddels hebben wij naar volle tevredenheid 2 appartementen via Yvonne en Victor aangekocht.

Met volle overtuiging, gedrevenheid en kennis van de markt hebben Yvonne en Victor de juiste objecten weten te vinden.

Het traject van bezichtiging(en) tot oplevering en nazorg ( juridische aspecten ) hebben wij als zeer professioneel en prettig ervaren.

E.e.a. heeft geresulteerd in een opdracht naar het “zoeken” van een juiste villa voor de toekomst.

— Ferry en Hans, Bennekom

Wij hebben via Postema & Ladage in Dec 2015 een appartement in la Cala Hills Mijas gekocht

Mede door hun ervaring, kennis en vriendelijkheid konden wij snel en tevreden een beslissing nemen.

Victor en Yvonne, het was prettig zaken met jullie te doen.

— Frits en Coby, Apeldoorn

Al meer dan 10 jaren waren wij op zoek naar een appartement aan de Spaanse zuidkust. We hadden nogal wat noten op onze zang: het moest dichtbij het strand liggen, binnen 10 autominuten vanaf Malaga-airport bereikbaar, goed openbaar vervoer en op een bepaalde plek gelegen.

Onze zoektocht bracht ons recent bij Yvonne & Victor van Postema & Ladage, gespecialiseerde makelaars in tweede huizen en appartementen aan de Costa del Sol. Na de kennismaking waarbij een uiterst serieus en nauwkeurig intakegesprek werd gevoerd namen zij ons bij de hand, letterlijk!

Binnen 2 weken waren er een aantal bezichtigingen in Spanje op de rol gezet. Wij werden persoonlijk door beiden vergezeld.

Toen wij een keus hadden gemaakt werden wij ook via Yvonne & Victor in contact gebracht met een Nederlandse notaris en Spaanse advocaat, onontbeerlijk in het aankoopproces. Zelfs inboedel- en opstalverzekering advies ontbreekt niet in hun goed functionerende filosofie van "one stop shopping".

Hun advies, daadkracht, grote kennis van de Spaanse markt en hun beider netwerk heeft ons een prachtig appartement opgeleverd, precies naar onze wens. We zijn uiterst tevreden, onze dank!

— Caroline & Nolly, Amsterdam

Tijdens de zoektocht naar ons droomhuis in Zuid-Spanje kwamen we er al snel achter dat hiervoor de hulp en begeleiding van een deskundige, betrouwbare en bovendien Nederlandstalige makelaar onmisbaar is.

Wij kozen voor Victor en Yvonne van Postema en Ladage omdat zij vanaf het eerste contact precies aanvoelden waar wij naar op zoek waren.

Gedurende het hele aankoopproces konden we terugvallen op hun expertise. Onze ervaring is dat hun kantoor altijd bereikbaar is (ook buiten kantoortijden en in het weekend) en dat zij razendsnel reageren en handelen.

Heel tevreden zijn we bovendien met de door hen aangedragen Nederlandstalige advocaat en aannemer.

Voor ons staat vast dat we zonder Victor en Yvonne ons droomhuis aan de Costa del Sol nooit gevonden hadden!!!

— Bas en Nicole, Alphen aan de Rijn

Wij wilde een appartement in Andalusië. Op de Beurs Vakantiewoningen hebben we alle makelaars bezocht die actief beweerde te zijn in Andalusië. Met 4 hebben we afspraken gemaakt in Spanje. Alle 4 hebben dezelfde uitgangspunten meegekregen. Het was verrassend hoe iedere makelaar hier zijn eigen invulling aangaf. Soms alleen gebaseerd op het aanbod de makelaar in portefeuille had (nieuwbouw makelaars), soms gebaseerd op een mathematische toetsing van onze uitgangspunten op het grote aanbod in Andalusië. Yvonne begon natuurlijk ook met onze uitgangspunten. Alleen voelde Yvonne snel aan dat er tussen onze uitgangspunten geruild kon worden. Bijvoorbeeld een uniek mooi uitzicht met 2 slaapkamers was voor ons even waardevol als een goed uitzicht met 3 slaapkamers.

Tja, het lijkt wel of ‘vrouwelijke intuitie’ écht bestaat en zo nee, dan heeft Yvonne iets vergelijkbaars, maar dan beter!

— René, Rijen